כיצד ללדת ללא כאבים
כיצד ללדת ללא כאבים? האם הדבר בכלל אפשרי? חוסר הודאות הינו הגורם הראשוני שגורם לנו לחשוש מהלידה הקרבה.
בעיקר כשהלידה היא לידה ראשונה, איננו יודעות למה לצפות, מה בדיוק הולך לקרות וכיצד כל התהליך יתרחש.
כמו בכל דבר בחיים, הכנה נכונה יכולה לסייע המון. כך גם עלינו להתכונן ללידה.
כיצד ניתן להתכונן ללידה?
1.
הכנה נפשית, עלינו להבין שאמנם צירי הלידה כואבים אך הכרחיים להתקדמותו של תינוקנו בתעלת הלידה, אם בכל ציר נתמקד במחשבה חיובית זו, הרי נוכל להסב את המחשבה על הכאב במחשבה חיובית והתקדמות. בכל ציר התמקדי במחשה חיובית ובונה ולא בכאב, אמרי לעצמך ״עכשיו בציר הבא, העובר מתקדם החוצה, בקרוב הוא יהיה בחוץ״ מחשבה חיובית תביא למציאות חיובית.
2.
הכנה פיזית- במהלך הלידה, חשוב מאוד לשמור על תנועתיות. בסרטים ובתוכניות הטלויזיה אנו רואים נשים יולדות כשהן שוכבות על הגב וצורחות מכאבים. למה ההפתעה?
שכיבה על הגב מנוגדת לכוח הכובד ומונעת מהאישה את האפשרות לשתף פעולה עם עוברה בדרכו החוצה. אם את רוצה לעזור לעובר לצאת החוצה, קומי, נועי, צרי תנועות לא סימטריות בין רגלייך שיאפשרו לו להיחלץ מהיתקעות ויפנו לו דרך.
במהלך הלידה נסי להיות בתנועה כמה שאפשר. התנועתיות משפרת את איכות הצירים, יוצרת מצבים אסימטריים המעודדים היחלצות עובר ומאפשרת השתתפות אקטיבית של היולדת בלידה, דבר התורם לשיפור מצבה הפסיכולוגי שהוזכר בסעיף 1
תרגלי עוד בעת ההריון את התנועות אותן תעשי, על מנת שהן כבר יהיה מוכרות לך בעת הלידה – רצוי תנועות מעגליות ולא סימטריות, לדוגמא לעשות שמיניות עם הגוף (תנועת ה8 כשמה כן היא, הינה עשיית 8 עם האגן שלנו, עיגול לימין ועיגול לשמאל)
3.
מכשיר האיזי טנס, מומלץ לכל יולדת בכל הריון להגיע מצויידת עם מכשיר האיזי טנס לחדר לידה.
איזי טנס הינו מכשיר להפחתת כאבים בלידה ללא שימוש בתרופות כלשהן או באופן חודרני. הוא נחשב יעיל להקלת הכאבים בזמן הצירים ובכל שלבי הלידה, לרבות לידה עם אפידורל עד לקבלת האפידורל ובטוח לאם ולעובר. במידה ואת מתכננת לידה טבעית, מכשיר האיזי טנס יכול להיות הפתרון המושלם בעבורך.
במהלך השימוש באיזי טנס, היולדת יכולה לרדת מהמיטה ולהתהלך עם המכשיר שכן הוא קל מאוד ואינו מגביל בבחירת תנוחת הלידה.
מכשיר איזי טנס קיבל את אישור משרד הבריאות בישראל ובאירופה. מכשיר הטנס נמצא כבר שנים רבות בשימוש ברחבי העולם, כשבאנגליה למשל מדווח על שימוש של כ-25% מהיולדות (למעלה מ- 150,000 יולדות) במכשיר במהלך הלידה.

עם התחלת הצירים, עוד בטרם ההגעה לבית החולים, יש להתחיל בשימוש במכשיר. תרגישי תחושה של עקצוץ. כשמתחיל ציר, יש ללחוץ על כפתור ה – boost כדי להגביר את הפולסים להתמודדות עם כאב חזק יותר. כשייגמר הציר יש ללחוץ על כפתור ה- burst וחוזר חלילה. זה כל כך פשוט ומקל.
ליעילות מרבית יש להתחיל להשתמש במכשיר בשלב מוקדם ככל הניתן של הלידה, מפני שלוקח זמן לעליית האנדורפינים בגוף ובנוסף המכשיר מקל בצורה יעילה ולאורך זמן כשמתחילים את השימוש כשהגוף עדין ברמות נמוכות יותר של הכאב.
TENS בטוח לך ולעוברך ללא שום תופעות לוואי.
TENS מאפשר לך תנועה חופשית בלידה ולשליטה בכאבי הצירים.
TENS אינו פולשני. אינו תרופתי והינו אמין ובטוח.
TENS מאושר ע”י משרד הבריאות וניתן לשימוש בכל בתי החולים.
TENS יכול לשמש אותך גם לאחר הלידה בהקלת כאבים באזורים שונים בגוף ,(כאבי גב)

כיצד פועל מכשיר טנס?
מכשיר הטנס שולח פולסים חשמליים זעירים לקצות העצבים. הפולסים משבשים את מסר הכאב בעצבים ואינם מאפשרים לו מעבר מלא למוח. בנוסף, הטנס מגרה את הגוף לשחרור אנדורפינים, שהינם חלק מקבוצה של חומרים כימיים המצויים במוח ומסייעים באופן טבעי לשיכוך כאבים.
הפולסים מועברים דרך מדבקות המוצמדות לגב ב-4 נקודות. המדבקות מחוברות למכשיר האיזי טנס בעזרת חוטים והיולדת יכולה לשלוט בלחיצת כפתור במכשיר ובעוצמת ובתדירות הפולסים. המכשיר מופעל בעזרת סוללות ולא נשקפת כל סכנת התחשמלות.

למי מתאים איזי טנס?
המכשיר מתאים לנשים בהריון (מסוף שבוע 37 להריון) המעוניינות ללדת עם או בלי אפידורל. הטנס מקל על הכאבים מתחילת הלידה, כך שגם אישה שרוצה אפידורל תוכל ליהנות מהקלה על כאבים מתחילת הצירים ועד השלב שבו היא תוכל לקבל אפידורל (פרק הזמן הממוצע בלידה ראשונה עד להגעה לשלב בו ניתן לקבל אפידורל הינו כ- 8 שעות). כמובן שאישה שאינה מעוניינת בקבלת אפידורל או אינה יכולה מסיבות רפואיות שונות, תוכל להשתמש בטנס במשך כל הלידה ולהקל בעזרתו את כאביה.